*** ၇င္ခြင္လမ္း သို႔ လာေ၇ာက္လည္ပတ္ ေလ႔လာၾကသူ မိတ္ေဆြအားလံုး စိတ္၏ ခ်မ္းသာၿခင္း ကိုယ္၏ က်မ္းမာၿခင္းတို႔ႏွင္႔ ေအးခ်မ္း ၿပည္႔စံုနိုင္ၾကပါေစ ***

Wednesday 25 June 2014

အခ်ိဳရည္ အမ်ားအျပားေသာက္သံုး သူမ်ား တြင္ အျဖစ္ အမ်ား ဆံုး သားအိမ္ ကင္ဆာ ၇၈% ပိုျဖစ္ပြားႏုိင္


512x512_20140623_045036_952.jpg
 

ေလ့လာမႈ အသစ္ တစ္ခု အရ  ေသြးဆံုးၿပီးသူ အမ်ိဳးသမီး မ်ားတြင္ အခ်ဳိရည္ မ်ားေသာက္သံုးျခင္း က သားအိမ္ ကင္ဆာ ပိုျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း သတိေပးခဲ့ သည္။ 

ယင္းေလ့လာမႈ အား University of Minnesota  မွ လုပ္ေဆာင္ ခဲ့ျခင္းျဖစ္ၿပီး  အမ်ိဳးသမီး ၂၃၀၃၉ဦး ၏ ၿပီးခဲ့ေသာ ၁၂လ အတြင္း စားခဲ့သည့္ အစားအစာ ၁၂၇ မ်ိဳးအား စစ္တမ္းေကာက္ယူ ၍ ရလဒ္ မ်ားအား အသံုးျပဳ ၍ ယင္း အခ်က္ကို ေဖာ္ျပ ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ 



ရလဒ္မ်ား အရ ေသြးဆံုးၿပီးခ်ိန္ ၌ ယင္း အခ်က္ကို ေဖာ္ျပ ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ ရလဒ္မ်ား အရ ေသြးဆံုးၿပီး ခ်ိန္၌ အခ်ိဳ လြန္ကဲသည့္ ေဖ်ာ္ရည္ မ်ားေသာက္သံုးျခင္း က အီစထ႐ိုဂ်င္ေပၚ မူတည္၍ ျဖစ္ပြား သည့္ အမ်ိဳး အစား(၁) သားအိမ္ ကင္ဆာ (Oestrogen -dependent type I endometrial cancer) ၇၈% ပိုမုိျဖစ္ပြားေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။ 


ဆက္လက္ ၍ ေလ့လာ ခ်က္မ်ားအရ အ၀ လြန္သည့္ အမ်ိဳးသမီး မ်ားတြင္လည္း အင္ဆူလင္ႏွင့္ အီစထ႐ိုဂ်င္ ပမာဏ သာမန္သူမ်ား ထက္ ပိုမ်ားေနတတ္ၿပီး ယင္း အခ်က္မ်ား ကလည္း အထက္ တြင္ေဖာ္ျပ ခဲ့သည့္ သားအိမ္ ကင္ဆာ ပိုျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။



အ၀င္း
ref:Netdoctor.co.uk

health Update Journal

From...LY's HealthCare Collection

No comments:

Post a Comment