*** ၇င္ခြင္လမ္း သို႔ လာေ၇ာက္လည္ပတ္ ေလ႔လာၾကသူ မိတ္ေဆြအားလံုး စိတ္၏ ခ်မ္းသာၿခင္း ကိုယ္၏ က်မ္းမာၿခင္းတို႔ႏွင္႔ ေအးခ်မ္း ၿပည္႔စံုနိုင္ၾကပါေစ ***

Tuesday, 18 March 2014

ေလျဖတ္ျခင္း မျဖစ္ေစရန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားပါ


ေလျဖတ္ျခင္း မျဖစ္ေစရန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားပါ
18.3.2014

ပိုတက္စီယမ္ မ်ားစြာပါဝင္တဲ့ သစ္သီးေတြဟာ ေသြးဖိအားကို က်ဆင္း ေစနိုင္ပါတယ္။

ေသြဖိအား ျမင့္မားတာ (ေသြးတိုးတာ)ဟာ ေလျဖတ္ဖို႔ အဓိက အခ်က္ၾကီးပါ။ ပိုတက္စီယမ္မ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ အစာ စားသူေတြဟာ ေလျဖတ္နိုင္ေျခ ၂၄ ရာခိုင္နွုန္း ေလ်ာ့နည္း လာပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီး မ်ားမ်ားစားျပီး အာလူးေၾကာ္လိုမ်ိဳး ၾကြပ္ရြတဲ့ အစာေတြကို ေရွာင္ရွားတာေၾကာင့္ ေလျဖတ္တာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္နိုင္တယ္လို႔ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ ပိုတက္ စီယမ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တဲ့ သစ္သီးေတြဟာ ၾကြပ္ၾကြတဲ့ အဆာေျပ အစာေတြကို ေရွာင္တာေၾကာင့္ ဆားရရိွမႈ နည္းသလိုမ်ိဳး ေသြးဖိအားကို က်ဆင္းေစနိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ယခင္က ေလ့လာမႈေတြအရ အသက္ၾကီးသူေတြ အေနနဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ ျမင့္မားစြာပါဝင္တဲ့ အစာစားရင္ အႏၱရာယ္ရိွတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ သူတို႔ရဲ႕ ေက်ာက္ကပ္ဟာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ ေသြးတြင္းက ပိုတက္ စီယမ္ကို ဖယ္ရွားနိုင္စြမ္း ေလ်ာ့နည္းေနတာေၾကာင့္ ဆိုပါတယ္။ ယခုေလ့လာမႈအရ ပိုတက္စီယမ္ဟာ ေက်ာက္ကပ္ လုပ္ေဆာင္ခ်က္အတြက္ ထိခိုက္မႈ မရိွဘူးလို႔ ေတြ႔ရိွထားပါတယ္။ ပိုတက္စီ ယမ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တဲ့ အသီးေတြထဲမွာ ငွက္ေပ်ာ္သီးလည္း ပါဝင္ပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာသီး တစ္လံုးမွာ ပိုတက္စီယမ္ ၄၂၀ မီလီဂရမ္ ပါဝင္ျပီး လူၾကီး တစ္ေယာက္အတြက္ ေန႔စဥ္ ပိုတက္စီယမ္ လိုအပ္ခ်က္ပမာဏ ၃၅၀၀ မီလီဂရမ္ ျဖစ္ပါတယ္။ ေလးပတ္တာေလာက္ ဆားေလွ်ာ့ စားတာေၾကာင့္ ေသြးဖိအား က်ဆင္းျပီး ေလျဖတ္တာနဲ႔ နွလံုးတိုက္ခိုက္ခံ ရနိုင္ေျခ ေလ်ာ့က် သြားတယ္လို႔ ေလ့လာမႈ အရလည္း ေတြ႕ရိွထားပါတယ္။ ဆားေလွ်ာ့စားျပီး ငွက္ေပ်ာ္သီးနဲ႔ ဟင္းနု နယ္ရြက္လို ပိုတက္စီယမ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တဲ့ အစာ စားတာေၾကာင့္ ေသြးဖိအား ထိန္းခ်ဳပ္နိုင္ျပီး ေလျဖတ္တာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္နိုင္ပါတယ္။

GoodHealths


ပိုတက္စီယမ္ မ်ားစြာပါဝင္တဲ့ သစ္သီးေတြဟာ ေသြးဖိအားကို က်ဆင္း ေစနိုင္ပါတယ္။
ေသြဖိအား ျမင့္မားတာ (ေသြးတိုးတာ)ဟာ ေလျဖတ္ဖို႔ အဓိက အခ်က္ၾကီးပါ။ ပိုတက္စီယမ္မ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ အစာ စားသူေတြဟာ ေလျဖတ္နိုင္ေျခ ၂၄ ရာခိုင္နွုန္း ေလ်ာ့နည္း လာပါတယ္။ 


ငွက္ေပ်ာသီး မ်ားမ်ားစားျပီး အာလူးေၾကာ္ လိုမ်ိဳး ၾကြပ္ရြတဲ့ အစာေတြကို ေရွာင္ရွား တာေၾကာင့္ ေလျဖတ္ တာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္နိုင္တယ္ လို႔ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ 

ပိုတက္ စီယမ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တဲ့ သစ္သီးေတြဟာ ၾကြပ္ၾကြတဲ့ အဆာေျပ အစာေတြကို ေရွာင္ တာေၾကာင့္ ဆားရရိွ မႈ နည္းသလိုမ်ိဳး ေသြးဖိအားကို က်ဆင္းေစနိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ယခင္က ေလ့လာမႈေတြအရ အသက္ၾကီးသူေတြ အေနနဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ ျမင့္မားစြာပါဝင္တဲ့ အစာ စားရင္ အႏၱရာယ္ရိွတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ သူတို႔ရဲ႕ ေက်ာက္ကပ္ဟာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ ေသြးတြင္းက ပိုတက္ စီယမ္ကို ဖယ္ရွားနိုင္စြမ္း ေလ်ာ့နည္းေနတာေၾကာင့္ ဆိုပါတယ္။ 

ယခုေလ့လာမႈအရ ပိုတက္စီယမ္ဟာ ေက်ာက္ကပ္ လုပ္ေဆာင္ခ်က္အတြက္ ထိခိုက္မႈ မရိွဘူး လို႔ ေတြ႔ရိွထားပါတယ္။ ပိုတက္စီ ယမ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တဲ့ အသီးေတြထဲမွာ ငွက္ေပ်ာသီးလည္း ပါဝင္ပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာသီး တစ္လံုးမွာ ပိုတက္စီယမ္ ၄၂၀ မီလီဂရမ္ ပါဝင္ျပီး လူၾကီး တစ္ေယာက္အတြက္ ေန႔စဥ္ ပိုတက္စီယမ္ လိုအပ္ခ်က္ ပမာဏ ၃၅၀၀ မီလီဂရမ္ ျဖစ္ပါတယ္။ ေလးပတ္တာေလာက္ ဆားေလွ်ာ့ စားတာေၾကာင့္ ေသြးဖိအား က်ဆင္းျပီး ေလျဖတ္တာနဲ႔ နွလံုး တိုက္ခိုက္ခံ ရနိုင္ေျခ ေလ်ာ့က် သြားတယ္လို႔ ေလ့လာမႈ အရလည္း ေတြ႕ရိွထားပါတယ္။

 ဆားေလွ်ာ့စားျပီး ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ ဟင္းနု နယ္ရြက္လို ပိုတက္စီယမ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တဲ့ အစာ စားတာေၾကာင့္ ေသြးဖိအား ထိန္းခ်ဳပ္နိုင္ျပီး ေလျဖတ္တာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္နိုင္ပါတယ္။

GoodHealths
From...Myawady News

No comments:

Post a Comment