* သံစဥ္ေတးသီခ်င္း ေလးမ်ားႏွင့္ ဘဝအေမာမ်ား ေၿဖသိမ္႔ၿပီး, ၇ည္၇ြယ္ ခ၇ီးလမ္းမ်ား အတြက္ ဗဟုသုတ အေထြေထြ ၇ွာေဖြေနၾကသူမ်ားကို ရင္ခြင္လမ္းမွ ေႏြးေထြးစြာ ၾကိဳဆိုပါတယ္ ။
Wednesday, 28 May 2014
ပူစပ္သည့္ ဟင္းလ်ာမ်ား စားသုံးျခင္းသည္ လူ႔သက္တမ္း ကုိ ပုိရွည္ ေစႏုိင္ဟု သိပၸံ ပညာရွင္ မ်ား ေျပာၾကား
ပူစပ္သည့္ ဟင္းလ်ာမ်ားကုိ စားသုံးျခင္းသည္ လူ႔သက္တမ္းကုိ ပုိမုိရွည္ လ်ား ေစႏိုင္သည္ ဟု ေလ့ လာေတြ႕ ရွိ ခ်က္ စာေစာင္ တစ္ခုတြင္ ေရးသားေဖာ္ျပ ထားသည္။
ပူစပ္သည့္ ဟင္းလ်ာ မ်ားတြင္ ပါဝင္ေသာ င႐ုတ္သီး မ်ား၏ နာက်င္ မႈကုိ ဟန္႔တားႏုိင္စြမ္း ရွိသည့္ စြမ္းရည္ သည္ လူ႔ဘဝ သက္တမ္း ကုိ ပုိ၍ ရွည္ေစေၾကာင္း သိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားထားၿပီး ၾကြက္မ်ား တြင္ စမ္းသပ္ မႈ ျပဳလုပ္ၿပီးေနာက္ ထိုသို႔ေျပာၾကားခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္ဟု သိရသည္။
တိရစၧာန္ မ်ားတြင္ နာက်င္မႈ ဒဏ္ကုိ ခံစားႏုိင္သည့္ TRPV1 ပ႐ုိတင္းကုိ မထုတ္လုပ္ ႏုိင္ျခင္းသည္ ၎တုိ႔ ပုိ၍ အသက္ရွည္ ရသည့္ အေၾကာင္းရင္း ျဖစ္ႏုိင္သည္ ဟု ယူဆ ရေၾကာင္း၊ တိရစၧာန္ မ်ားသည္ လူသား မ်ားထက္ ပုိ၍ က်န္းမာမႈ ရွိသည့္ အျပင္ ၁၄ ရာခုိင္ႏႈန္းခန္႔ ပုိ၍ အသက္ရွည္ၾကေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္ မ်ားက ေျပာၾကားသည္။
ထုိ႔ေၾကာင့္ နာက်င္သည့္ ခံစားမႈ အခ်က္ျပ မႈမ်ားအား ဦးေႏွာက္သို႔ ေပးပုိ႔မႈကုိ ဟန္႔တား ႏုိင္စြမ္းရွိသည့္ င႐ုတ္သီး မ်ား၏ စြမ္းရည္ေၾကာင့္ အစပ္ ခ်က္ထားေသာ ဟင္းလ်ာ မ်ားကုိ စားသုံး သူမ်ားသည္ သက္တမ္း ပုိ ရွည္ႏုိင္ေၾကာင္း၊ ထုိ႔အျပင္ ထုိကဲ့သုိ႔ စားသုံးျခင္းသည္ အဝလြန္ျခင္းႏွင့္ ဆီးခ်ဳိ ေရာဂါ မ်ားကုိ လည္း ကာကြယ္ ေပးႏုိင္ သည္ဟု ယူဆ ရေၾကာင္း သိပၸံပညာ ရွင္တစ္ဦးျဖစ္သူ အန္ဒ႐ူး ဒုိင္လန္ က ေျပာၾကားသည္။
Aye Chan Mon Credit To:ျမ၀တီ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment