အုန္းစိမ္းရည္ သည္ မလုိင္ပါေသာ ႏုိ႔ရည္ မဟုတ္ပါ။ သုိ႔ေသာ္ အုန္းသီး ကုိ ခဲြလိုက္လွ်င္ ၾကည္လင္ သန္႔စင္္ေသာ အုန္းရည္ မ်ားကို အတြင္း ၌ ေတြ႔နိုင္သည္။ ထို အုန္းစိမ္းရည္သည္ က်န္းမာေရး အသိဥာဏ္ ရွိသူတိုင္း ေသာက္သံုးၾကသည့္ အသံုးအေဆာင္ တစ္ခုကဲ့သို႔ ျဖစ္ေနသည္။ ေသာက္သံုးရာတြင္ လည္း အနံ႔ အရသာ ျပင္းျပျခင္း မ်ိဳး မရွိပါ။
အုန္းစိမ္းရည္ သည္ သက္ရွိ ကိုယ္တြင္း၌ အစာေျခ ဖ်က္မႈကို တိုးပြားေစၿပီး အဆိပ္ ကိုေျပေစ၍ အရြယ္ကို ပါႏုပ်ိဳေစေသာ ဂုဏ္သတၱိ မ်ားလည္း ရွိသည္။ အဂၤလန္ႏိုင္ငံတြင္ အုန္းစိမ္းရည္ ကို ေသာက္သံုးမႈ လိုအပ္ ခ်က္ တစ္ဟုန္ထိုး တိုးတက္လွ်က္ ရွိသည္။
” Vita-CoCo” တံဆိပ္ျဖင့္ အုန္းစိမ္းရည္ ေရာင္းခ်မႈမွာ အဂၤလန္နိုင္ငံ ၌ ေရာင္းအား အေကာင္းဆံုးျဖစ္ ၿပီး ေရာင္းခ်ရမႈ ရာခိုင္ႏႈန္း မွာ ၁,၂၀၀ ထိ ႏွစ္စဥ္ ျမင့္တက္လ်က္ရွိသည္။
ေသာက္သံုးသူ မ်ားက ထို အုန္းစိမ္းရည္ တြင္ အဓိက ပါ၀င္သည့္ ကိုယ္တြင္း ဆားဓာတ္(သို႔မဟုတ္) အဏုဇီ၀ အာဟာရဓာတ္ မ်ား ျဖစ္သည့္ လ်ွပ္စစ္ဓာတ္ စီး၀င္နိုင္ေသာ အရည္ (လ်ွပ္လိုက္ရည္) မ်ားသည္ လူ၏ ၾကြက္သားမ်ား လႈပ္ရွားမႈ အတြက္ အဓိက က်ၿပီး ကိုယ္ ကာယေလ့က်င့္ခန္း မ်ား ျပဳလုပ္ၿပီးခ်ိန္တြင္ ကိုယ္တြင္း ရွိ အရည္ဓာတ္ ကိုမွ်တေအာင္ ေဆာင္ရြက္ေပးသည္။
အဘယ့္ေၾကာင့္ ဆိုေသာ္ အုန္းစိမ္းရည္ သည္ အားကစားသမား မ်ား ေသာက္သံုးေသာ အခ်ိဳရည္ မ်ားထက္ သၾကား ပါ၀င္မႈ နည္းျခင္း က ကယ္လိုရီဓာတ္ ကို ပို၍ စုေဆာင္း ရရွိသည္။ သို႔ရာတြင္ သင့္ အေနျဖင့္ ေလ့က်င့္ခန္းမ်ား ကို ျပင္းထန္စြာ မလုပ္လွ်င္ မူ ေရေသာက္ျခင္း က ေကာင္းသည္။
ထုတ္လုပ္သူမ်ား က ျပဳလုပ္သည့္ က်န္းမာေရး ဆိုင္ရာ ေျပာဆိုခ်က္ အေပၚ အေသးစား ေလ့လာမႈ တစ္ခု အရ အုန္းစိမ္းရည္ ကို ပံုမွန္ေသာက္သံုးျခင္း သည္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈ န္း ေလ်ာ့ပါးေစရန္ အေၾကာင္း အခ်က္ႏွင့္ ပတ္သက္ ဆက္စပ္မႈ ရွိနိုင္ေၾကာင္းေတြ႔ရွိ ခဲ့သည္။
ေသြးတိုးေရာဂါ ခံစားေနရသူ ၇၁ ရာခိုင္ႏႈန္း ၏ ေသြးတိုးႏႈန္းမ်ားကို ထူးထူးျခားျခား ေလ်ာ့က်ေစသည္ဟု လည္း အခ်ိဳ႕က ေတြ႔ရွိၾကသည္ဟု ေဖာ္ျပထားပါ သည္။
(မွတ္ခ်က္။ ၂၀၁၃ခုႏွစ္၊ ေမလထုတ္ သုတပေဒသာစာေစာင္ အတဲြ ၄၀၊ အမွတ္ ၅ မွဖိုးရန္နိုင္(ေက်ာက္ႀကီး)ေရးသားေသာ ေဆာင္းပါးမွ ေကာက္ႏုတ္ေဖာ္ျပပါ သည္။)
From...LY's HealthCare Collection
No comments:
Post a Comment