သုေတသီ မ်ား ၏ ေလ့လာေတြ႔ ရွိ ခ်က္ အရ အပူရွိန္ ၿမင့္ၿဖင့္ အသား မ်ားကုိ ေႀကာ္ေလွာ္ စားေသာက္ ပါက အႀကိတ္ ကင္ဆာ ၿဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္သည့္ ရာခုိင္ႏွဳန္း မ်ားေႀကာင့္ ေလ့လာေတြ႕ ရွိရသည္ ။
အပူရွိန္ၿမင့္ ၿဖင့္ အသားကုိ ေႀကာက္ေလွာ္ ပါက အသား တြင္ ဓာတု ဓာတ္ တစ္မ်ဳိး ၿဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္ၿပီး ယင္း ဓာတု ဓာတ္သည္ ဒီအင္န္ေအ မ်ားကုိ ထိခုိက္ ပ်က္စီး ေစႏုိင္သည္။
အႀကိတ္ ကင္ဆာ ေရာဂါ သည္ေပါင္း ၂၀၀၀ ဦးအား ေလ့လာမွဳ မ်ား ၿပဳလုပ္ ခဲ့ ရာတြင္ အဆုိပါ ေတြ ့ရွိ ခ်က္ကုိ ေတြ ့ရွိခဲ့ၿခင္း ၿဖစ္သည္ ။
ကယ္လီ ဖုိနီးယား ၿပည္နယ္ မွ သုေတသီ မ်ားက အပူရွိန္ ၿမင့္ၿဖင့္ ေႀကာ္ေလွာ္ ထားေသာ အစားေသာက္ မ်ား စားသူ မ်ားတြင္ ၃၀ ရာခုိင္ႏွဳန္း ခန္႔ အႀကိတ္ ကင္ဆာ ၿဖစ္ပြား ႏုိင္သည္ ဟု ေၿပာႀကား ခဲ့ေႀကာင္း သိရသည္ ။
From...MWD
No comments:
Post a Comment