က်န္းမာေရး ဆိုင္ရာ ကမၻာ့ စကားပံုမ်ား
အစားေရွာင္ျခင္းေၾကာင့္ အသက္ မေသႏိုင္။
အစားလြန္မွသာ ေသဆံုးတတ္သည္။(ရုရွား)
အစားလြန္၍ ေသဆံုးရသူ ဦးေရမွာ စစ္ပြဲတြင္ ရရွိေသာ ဓားဒဏ္ရာျဖင့္ ေသဆံုးရ သူမ်ားထက္ ပိုလြန္ေနသည္။ (ျပင္သစ္)
တန္ ေဆး၊ လြန္ ေဘး။
(သင့္ရံု တန္ရံု စားေသာက္လွ်င္ ေဆးျဖစ္သည္။
အလြန္အကၽြံ စားေသာက္လွ်င္ ေဘးျဖစ္သည္) (ျမန္မာ)
ညသန္းေခါင္ေက်ာ္ျပီးသည့္တိုင္ အိပ္ရာမ၀င္ေသးက ေသဖို႔နီးျပီဟု မွတ္။ (အဂၤလိပ္)
အစားအေသာက္က ဆရာ၀န္၏ ဓားထက္ သင္၏ က်န္းမာေရးကို အကူအညီျပဳသည္ကို သတိရွိပါ။(စပိန္)
အသက္ရွင္ေရးအတြက္ ေၾကာင္ကဲ့သို႔ အစားကို စားပါ။ ျပီးေနာက္ ေခြးကဲ့သို႔ ေရေသာက္ပါ။ (ဂ်ာမန္)
လိေမၼာ္ရည္ သံပုရာရည္ တို႔သည္ ဘုရားရွိခိုးေက်ာင္းမွ ေရစင္ကဲ့သို႔ ေကာင္းမြန္၏။ (စပိန္)
က်န္းမာေနလိုလွ်င္ အ၀တ္အစား ေႏြးေနြးေထြးေထြးကို ၀တ္ျပီး အစားကို ေလွ်ာ့စားပါ။ (အဂၤလိပ္)
အစား ေလွ်ာ့စားျခင္းက ေရာဂါဘယကို ကင္းေ၀းေစသည္။ (အာရပ္)
အစား တပန္းကန္ထက္မပိုက ေဆးဆရာ လိုခဲသည္။ (အဂၤလိပ္)
အစားအစာသည္ ပထမဆံုး ေဆး၀ါးျဖစ္သည္။ (အီတလီ)
ယေန႔ အစားလြန္က နက္ျဖန္ အေလာင္းေကာင္ ျဖစ္သြားႏိုင္သည္။ (ျပင္သစ္)
ေပါင္မုန္႔နဲ႔ ဒိန္ခဲသည္ က်န္းမာေသာ သူတို႔၏ ဓာတ္ေဆး၀ါးပင္ ျဖစ္သည္။ (ျပင္သစ္)
ညေန အစာစားျပီးက ေခတၱ အနားယူပါ။ ညစာ စားျပီးက တမိုင္ခရီးခန္႔ လမ္းေလွ်ာက္ေပးပါ။ (လက္တင္)
ေျခေထာက္ကို ေျခာက္ေသြ႔ေအာင္ ထားျပီး လည္ပင္းကို ေႏြးေအာင္ ထားပါ။ လားကဲ့သို႔ အစာစားျပီး ႏြားကဲ့သို႔ ေရေသာက္ပါ။ (အီတလီ)
ေရာဂါကို တေအာင္စမွ် ကာကြယ္ျခင္းသည္ တေပါင္ဖိုး ကုသျခင္းထက္ သာလြန္သည္။ (စပိန္)
အေကာင္းဆံုး ေရဟူသည္ အနံ႔ အရသာ အေရာင္ အဆင္း ကင္းရမည္။ (စပိန္)
အစဥ္ က်န္းမာလိုလွ်င္ လူႀကီးမ်ား၏ စိတ္ေနစိတ္ထားမ်ိဳး ထားေပးပါ (စပိန္)
ၾကက္သြန္နီဥက ေရာဂါ ၇-မ်ိဳးကို ကုသႏိုင္စြမ္းရွိသည္။ (ဂ်ာမန္)
ဦးေႏွာက္ကို ေအးေအးထား၍ အစာအိမ္ကို အနားေပးကာ ေျခေထာက္ကို အစဥ္ ေႏြးေထြးေအာင္ ထားပါ။ (ရုရွား)
ၾကက္သြန္နီဥႏွင့္ ေရေႏြးက ေရာဂါမ်ိဳးစံုကို ကုသႏိုင္စြမ္းရွိ၏။ (ဂ်ာမန္)
အစာေလွ်ာ့စားျခင္းေၾကာင့္ အသက္ရွည္ေစႏိုင္သည္။ (စေကာ့)
ေစာေစာအိပ္၍ ေစာေစာထသူသည္ က်န္းမာခ်မ္းသာျပီး ပညာရွိသူဟု ဆိုရမည္။ (အေမရိကန္)
တသြင္သြင္ စီးဆင္းေနေသာ ေရက လူတို႔အသက္ကို ရန္မရွာ။ မစီးဆင္းဘဲ တည္ျငိမ္ေနေသာ ေရကသာ ဒုကၡ ေပးတတ္သည္။ (စပိန္)
ဤကား က်န္းမာေရးဆိုင္ရာ ကမၻာ့စကားပံုမ်ားကို ကြယ္လြန္သူ ဆရာ၀န္တင္ေရႊ၏ ရွာေဖြ တင္ျပခ်က္မ်ား ျဖစ္သည္။
credit to သတင္းေလးမ်ားဆုံဆည္းရာ
ၿမ၀တီ သတင္းမွ ကူးယူေဖၚၿပသည္....
No comments:
Post a Comment