*** ၇င္ခြင္လမ္း သို႔ လာေ၇ာက္လည္ပတ္ ေလ႔လာၾကသူ မိတ္ေဆြအားလံုး စိတ္၏ ခ်မ္းသာၿခင္း ကိုယ္၏ က်မ္းမာၿခင္းတို႔ႏွင္႔ ေအးခ်မ္း ၿပည္႔စံုနိုင္ၾကပါေစ ***

Tuesday 24 September 2013

အစာကိုေၾကညက္ေအာင္ ၀ါးစားျခင္းျဖင့္ ရရိွႏိုင္ေသာ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား


အစာကိုေၾကညက္ေအာင္၀ါးစားျခင္းျဖင့္ရရိွႏိုင္ေသာအက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား



အစာစားတိုင္း ေၾကညက္တဲ့အထိ ႀကိတ္၀ါးၿပီး စားေသာက္ ေပးရပါမယ္။


ဒီလို ႀကိတ္၀ါး စားေသာက္ တာေၾကာင့္ အဓိကအေနနဲ႔ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး ႏွစ္ရပ္ကို ရရိွ ေစႏိုင္ပါတယ္။


(၁)နံပါတ္တစ္ ရရိွႏိုင္တဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးက အာဟာရ ဓာတ္ေတြကို ခႏၶာ ကိုယ္က ပိုမို စုပ္ယူ ရရိွႏိုင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္အေရးႀကီးတဲ့ တစ္ခ်က္က အစားအေသာက္ စားေသာက္တဲ့ နႈန္းကို ေလ်ာ့နည္း ေစတာပါ။ အစာစားတာ ေႏွးေလေလ၊ အစာကို နည္းနည္းပဲ စားျဖစ္ ေလေလ ျဖစ္ပါတယ္။

အေၾကာင္းကေတာ့ အစာစားခိ်န္ မိနစ္၂၀ ၾကာတာနဲ႔ အစာအိမ္ကေန ဦးေႏွာက္ဆီကို ''ဗိုက္ျပည့္ၿပီ'' ဆိုတဲ့ သတင္းအခ်က္အလက္ ပို႔ေဆာင္ေပးလို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာစားသံုးမႈ မ်ားၿပီး ကိုယ္အေလးခိ်န္ ျမင့္တက္ လာႏိုင္ေျခကိုလည္း ကာကြယ္ ထိန္းသိမ္းရာ ေရာက္ပါတယ္။


(၂) အစာကို ေၾကညက္ေအာင္ ၀ါးစားတာေၾကာင့္ ရရိွႏိုင္တဲ့ ေနာက္ထပ္ က်န္းမာေရး အက်ဳိး ေက်းဇူးက က်န္းမာေရးနဲ႔ ပိုမိုညီညြတ္တဲ့ အစာကို ေရြးခ်ယ္ စားျဖစ္လို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အစာကိုၾကိတ္၀ါးတာ ၾကာေလေလ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီး၀လံ ေတြကို အရသာ ပိုေတြ႔ ေလေလ ျဖစ္ကာ ပိုစားျဖစ္လို႔ပါ။


ေလ့လာမႈေတြ အရ ပါးစပ္ထဲကို အစာတစ္လုတ္ ထည့္သြင္းျပီးခိ်န္မွာ ၁၀-၁၅ ၾကိမ္ ေလာက္ေတာ့ ၾကိတ္၀ါး ေပးသင့္ တယ္လို႔ သိရပါတယ္။
Health - Mg Mandalay
Written by                                               ၿမ၀တီ မွ ကူးယူေဖၚၿပသည္.........

No comments:

Post a Comment