*** ၇င္ခြင္လမ္း သို႔ လာေ၇ာက္လည္ပတ္ ေလ႔လာၾကသူ မိတ္ေဆြအားလံုး စိတ္၏ ခ်မ္းသာၿခင္း ကိုယ္၏ က်မ္းမာၿခင္းတို႔ႏွင္႔ ေအးခ်မ္း ၿပည္႔စံုနိုင္ၾကပါေစ ***

Wednesday, 9 April 2014

မေသေသးတဲ့ သေႏၶသားေတြကို အရွင္လတ္လတ္ ျပဳတ္စားျခင္း

 



မ်ိဳးေအာင္ထားတဲ့ ဘဲ သေႏၶသားကို balut လို႔ေခၚပါတယ္ ။ ေရပူထဲမွာ သူတို႔ကို ထည့္ၿပဳတ္ ထားၾကေပ မယ့္ အသက္ရွင္ သန္ေနတုန္းပါပဲ ။

 ဒီလို မ်ိဳးေအာင္ၿပီး အေကာင္ေပါက္လု နီးနီး ဘဲဥ ေတြကို ရရွိႏိုင္ တဲ့ ေနရာ တခ်ိဳ႕က လမ္းေဘး ဆိုင္ေတြ မွာေတာ့ ပရိုတိန္းၿပည့္၀ၿခင္း ၊ စားေသာက္ေကာင္းတဲ့ လမ္းေဘး စာၿဖစ္ ၿခင္း ေၾကာင့္ balut ေတြကို ကမၻာေပၚမွာ ရွိတဲ့ လူေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ားစားသံုးေနၾကတာဟာ ယဥ္ေက်းမႈ တစ္ခုလို ၿဖစ္လို႔ေန ပါတယ္ ။





အထူးသၿဖင့္ ဖိလစ္ပိုင္ႏုိင္ငံရဲ႕ လမ္းမေတြေပၚမွာ အေတာ္ေလးကို ေရာင္း ေကာင္းၿပီး ၀ယ္စားသူလည္း မ်ားပါတယ္ ။ ဒီဘဲ သေႏၶသားေပါက္ကို စားတဲ့ သူေတြဟာ ဆား ၊ ငရုတ္ဆီ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ဗီနီဂါ ေတြေရာစပ္ ၿပီး အခ်ဥ္ အၿဖစ္ တြဲဖက္စားသံုးၾကပါတယ္ ။

ဒီဥ ေတြရဲ႕ ေဘးမွာ ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကို အလြန္ပဲ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ ရနံ႕ ရေအာင္ၿပဳလုပ္ ထားတဲဲ႔ အတြက္ အထဲမွာရွိိတဲ့ ဘဲ သေႏၶသားေလာင္းေလးနဲ႔ အေကာင္ေပါက္ေလးေတြကို စားရတာ အလြန္သာရွိ တယ္လို႔ စားသံုး သူေတြက ဆိုပါတယ္ ။ 

 မ်ိဳးေအာင္ ထားတဲ့ဘဲဥေတြရဲ႕ အသက္ အရြယ္ကိုၾကည့္ၿပီး ေဘးနား က အၿဖဴဖတ္ေတြ ကို ေတာ့သိပ္ မစားၾကပါဘူး ။ ဘာေၾကာင့္လည္း ဆိုေတာ့ အသက္ နည္းနည္းၾကီး လာရင္ အရိုးႏု ေတြက စားရတာ နည္းနည္း မာလို႔ၿဖစ္ပါသတဲ့ ။

ဒါ ဖိလစ္ပိုင္ မွာပါ ။ ႏိုင္ငံၿခားသားေတြ က သူတို႔ အစားအေသာက္ ခံုမင္မႈအတြက္ သက္ရွိ သတၱ၀ါေတြကို စိမ္ေခၚ မႈၿပဳေန ပါၿပီ ။ ဘယ္လိုပဲ စားေသာက္ဖို႔ အရသာရွိရွိ ဘယ္လိုပဲေမႊးၾကိဳင္ေနပါေသာ သေႏၶေအာင္ၿပီး အေကာင္ေပါက္ လုဆဲဆဲ ဘဲသေႏၶသားေတြကို စားေသာက္တာဟာ အသက္ရွိေနတဲ့ သတၱ၀ါတစ္ေကာင္ ကိုစားေန သလိုပါပဲ ။ 

ဒီလုပ္ရပ္ ကို တိရိစၦာန္ ညွင္းပန္း ကာကြယ္ေရးအသင္းေတြက လည္း ရွံဳခ်ထားပါတယ ္။ ဒါေပမယ့္ ဖိလစ္ပိုင္ႏုိင္ငံ ရဲ႕လမ္းၾကားေတြမွာေတာ့ စည္ကားေနတုန္းပါပဲ ။

April 8, 2014
Myawady News
From...Search Myanmar
 

No comments:

Post a Comment