*** ၇င္ခြင္လမ္း သို႔ လာေ၇ာက္လည္ပတ္ ေလ႔လာၾကသူ မိတ္ေဆြအားလံုး စိတ္၏ ခ်မ္းသာၿခင္း ကိုယ္၏ က်မ္းမာၿခင္းတို႔ႏွင္႔ ေအးခ်မ္း ၿပည္႔စံုနိုင္ၾကပါေစ ***

Tuesday, 25 June 2013

ငါးေသးေသးေလးမ်ား စားသံုးေပးၿခင္းၿဖင္႔ အ၇ိုးပြေ၇ာဂါ ကာကြယ္နိုင္...


ငါးေသးေသးေလးမ်ား စားသုံးေပးျခင္းျဖင့္ အ႐ုိးပြေရာဂါ ကာကြယ္ႏုိင္


ယခုရက္ပိုင္းတြင္ ေစ်းမ်ား၌ ေခါင္းတစ္ရာသားဟု ေခၚၾကေသာ ငါးေသးေသး ေလးမ်ား ေပါေပါမ်ားမ်ား ဝယ္ယူလ်က္ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

ထိုငါးေလးမ်ားမွာ အလြန္ေသး
ငယ္သည့္ ငါးသလဲထိုး ငါးမ်ဳိးႏွင့္ ငါးမႈန္ေလးေခၚ 



ငါးေသးေသးေလးမ်ား ျဖစ္သည္။ ရာသီေပၚ ျဖစ္သျဖင့္ လတ္ဆတ္ၿပီး တစ္ဆယ္ က်ပ္သားလွ်င္ ငါးရာ က်ပ္ဝန္းက်င္သာ ေစ်းရွိသျဖင့္ အိမ္ရွင္မမ်ား အတြက္လည္း ေစ်းသံုးေခြၽတာရာ ေရာက္သည္။

ေခါင္းတစ္ရာသား ငါးကေလးမ်ားကို နံနံပင္၊ ပင္စိမ္းရြက္မ်ားအုပ္၍ ငါးေလး အိုးကပ္ခ်က္ စားလွ်င္ အလြန္ႏႈတ္ၿမိန္ၿပီး ခံတြင္းေတြ႕ေစသည္။ ငါးသလဲထိုး ေလးမ်ားကို ဆန္မႈန္႔ အႏွစ္ျဖင့္ အေၾကာ္ ျပဳလုပ္၍လည္း စားသံုး ၾကသည္။ ဆီျပန္ဟင္းလည္းခ်က္၍ စားႏိုင္သည္။ ငါးေလးမ်ားကို အ႐ိုးပါ ဝါးစားျခင္းျဖင့္ အ႐ိုးအဆစ္ကုိ သန္မာေစႏိုင္ၿပီး အ႐ိုးက်ဳိးလြယ္ ျခင္းကို ကာကြယ္ ႏုိင္သည္။

လြန္ခဲ့ေသာ သကၠရာဇ္၂ဝဝဝ ျပည့္ႏွစ္မွ ၂ဝ၁ဝျပည့္ႏွစ္ အထိ (၁ဝ)ႏွစ္ကို'' အ႐ိုးအဆစ္ ဆယ္စုႏွစ္'' အျဖစ္ ကမၻာ့က်န္းမာေရး အဖြဲ႕ႀကီး WHO မွ သတ္မွတ္ ခဲ့သည္။ ထိုကဲ့သို႕သတ္မွတ္ ရျခင္းမွာ ကမၻာေပၚတြင္ အ႐ိုးက်ဳိးသူ၊ အဆစ္ေရာင္ ေလးဘက္နာ ျဖစ္သူမ်ား တိုးပြားမ်ားျပားလာျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္သည္။ အ႐ိုးမက်ဳိးေစရန္အတြက္ ကာကြယ္ရန္ ဗီတာမင္စီ ရရွိေစ ႏိုင္ေသာ ေနေရာင္ျခည္ ခံျခင္းႏွင့္ ကယ္လစီယံဓာတ္ ၾကြယ္ဝေသာ ႏို႕ႏွင့္ ငါးမ်ား အ႐ိုးပါ ဝါးစားျခင္းကို ဆရာဝန္မ်ားက အႀကံျပဳလာ ၾကသည္။

Read Mroe == > http://myawady.com.mm/health/preventing/item/12328-2013-04-27-10-04-21
  
             [ ၿမ၀တီ သတင္း မွ ကူးယူေဖာ္ၿပသည္..]

No comments:

Post a Comment