ေလ့လာမႈ အသစ္ တစ္ခု အရ ေသြးဆံုးၿပီးသူ အမ်ိဳးသမီး မ်ားတြင္ အခ်ဳိရည္ မ်ားေသာက္သံုးျခင္း က သားအိမ္ ကင္ဆာ ပိုျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း သတိေပးခဲ့ သည္။
ယင္းေလ့လာမႈ အား University of Minnesota မွ လုပ္ေဆာင္ ခဲ့ျခင္းျဖစ္ၿပီး အမ်ိဳးသမီး ၂၃၀၃၉ဦး ၏ ၿပီးခဲ့ေသာ ၁၂လ အတြင္း စားခဲ့သည့္ အစားအစာ ၁၂၇ မ်ိဳးအား စစ္တမ္းေကာက္ယူ ၍ ရလဒ္ မ်ားအား အသံုးျပဳ ၍ ယင္း အခ်က္ကို ေဖာ္ျပ ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
ရလဒ္မ်ား အရ ေသြးဆံုးၿပီးခ်ိန္ ၌ ယင္း အခ်က္ကို ေဖာ္ျပ ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ ရလဒ္မ်ား အရ ေသြးဆံုးၿပီး ခ်ိန္၌ အခ်ိဳ လြန္ကဲသည့္ ေဖ်ာ္ရည္ မ်ားေသာက္သံုးျခင္း က အီစထ႐ိုဂ်င္ေပၚ မူတည္၍ ျဖစ္ပြား သည့္ အမ်ိဳး အစား(၁) သားအိမ္ ကင္ဆာ (Oestrogen -dependent type I endometrial cancer) ၇၈% ပိုမုိျဖစ္ပြားေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။
ဆက္လက္ ၍ ေလ့လာ ခ်က္မ်ားအရ အ၀ လြန္သည့္ အမ်ိဳးသမီး မ်ားတြင္လည္း အင္ဆူလင္ႏွင့္ အီစထ႐ိုဂ်င္ ပမာဏ သာမန္သူမ်ား ထက္ ပိုမ်ားေနတတ္ၿပီး ယင္း အခ်က္မ်ား ကလည္း အထက္ တြင္ေဖာ္ျပ ခဲ့သည့္ သားအိမ္ ကင္ဆာ ပိုျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။
အ၀င္း
ref:Netdoctor.co.uk
health Update Journal
From...LY's HealthCare Collection
No comments:
Post a Comment