*** ၇င္ခြင္လမ္း သို႔ လာေ၇ာက္လည္ပတ္ ေလ႔လာၾကသူ မိတ္ေဆြအားလံုး စိတ္၏ ခ်မ္းသာၿခင္း ကိုယ္၏ က်မ္းမာၿခင္းတို႔ႏွင္႔ ေအးခ်မ္း ၿပည္႔စံုနိုင္ၾကပါေစ ***

Sunday, 15 June 2014

အခြံမာသီး ကို စားသံုး ပါက အသည္းေရာဂါ ကို ေလွ်ာ့ခ်နိုင္





 အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္၊ ေနၾကာဆီ၊ အခြံမာသီး နဲ႔ ဟင္းႏုနယ္ ရြက္ ေတြဟာ အသည္း ေရာဂါရဲ႕ လကၡဏာ ေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္ လို႔ ေလ့လာမႈ အသစ္ အရ ေတြ႕ရွိ ထားပါတယ္။

ဗီတာမင္ E ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ တဲ့ အစားအစာ ေတြကို စားသံုး တာေၾကာင့္ အဝလြန္ တဲ့ အတြက္ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အသည္းေရာဂါ ဆိုင္ရာ လကၡဏာ ေတြကို ေလွ်ာ့ခ် ႏိုင္တယ္ လို႔ သိပၸံပညာရွင္ ေတြက ယံုၾကည္ ၾကပါ တယ္။ 

အဝလြန္ တာေၾကာင့္ အသည္း အဆီဖံုး ေရာဂါ ျဖစ္ေပၚတတ္ ပါ တယ္။ အသည္း မွာ အဆီေတြ စုကာ အသည္း အဆီဖံုး ေရာဂါျဖစ္ၿပီး ဆိုးရြားတဲ့ ေရာဂါျဖစ္ကာ Cirrhosis ေခၚတဲ့ အသည္း မွာ အမာ ရြတ္ ျဖစ္ေပၚ ပါတယ္။ အဲဒီ ေရာဂါေၾကာင့္ အသည္း အလုပ္ မလုပ္ႏိုင္ တာနဲ႔ အသည္း ကင္ဆာ ျဖစ္ တတ္ ပါတယ္။


ေလ့လာမႈ ေတြ အရ ဗီတာမင္ E ဟာ အဝ လြန္ တာေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ အသည္း အဆီဖံုး ေရာဂါ ေဝဒနာေတြ ကို သက္သာ ေစႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဗီတာမင္ E မွာ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္တဲ့ ဂုဏ္သတၲိ ရွိတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ကင္ဆာနဲ႔ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါ အပါ အဝင္ ေရာဂါ မ်ိဳးစံုကို ကာကြယ္ႏိုင္ တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ 

အသက္ႀကီး သူတစ္ ေယာက္ အတြက္ ဗီတာမင္ E ေန႔စဥ္ လိုအပ္ခ်က္ ပမာဏဟာ ေလး မီလီဂရမ္ ျဖစ္ ပါတယ္။ ပဲပိစပ္၊ ေျပာင္းဖူးနဲ႔ သံလြင္ဆီ မွာ ဗီတာမင္ေတြ အျမင္႔မားဆံုး ပါဝင္ပါတယ္။ 

အခြံမာသီးနဲ႔ အေစ့ အဆန္ေတြ မွာလည္း ဗီတာမင္ E အေျမာက္ အျမား ပါဝင္ပါတယ္။ အားျဖည့္ ထား တဲ့ ေကြကာ နဲ႔ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္ မွာလည္း ဗီတာ မင္ E မ်ားစြာ ပါဝင္တယ္ လို႔ သိရပါတယ္။

ေဒါက္တာ ခင္မိုးမိုး

From...ျမ၀တီ

No comments:

Post a Comment